ALAPÍTVÁNYUNK

A Havasi Gyopár Alapítvány 1997 óta működik a lakosság szolgálatában a főváros X. kerületében Kőbányán.
Az Alapítványt létrehozó magánszemélyek, lelkes önkéntesek a jóléti humán feladatok kiegészítéseként többek között a társadalmi szolidaritás és esélyegyenlőség elősegítése érdekében tevékenykednek.

KÜLDETÉSÜNK

Olyan szolgáltatások kifejlesztése és biztosítása, melynek során az idősek, betegek képessé válnak emberi méltóságuk és függetlenségük megőrzésére, hogy ezáltal mindennapi életük minősége javuljon.

CÉLJAINK

Legfőbb célunk a hátrányos helyzetűek, kiemelten az egyedül élő idősek és a fogyatékkal élők támogatása a mindennapi élet problémáinak megoldásában, valamint a pályakezdő fiatalok és a 40 év felettiek munkához jutásának segítése, továbbá a közösségfejlesztés és az egészségmegőrzés elősegítése.

Fontos számunkra az élethosszig tartó fejlődés, a tartalmas, hasznos időtöltés elősegítése, a szociális izoláció csökkentése.

A szociális helyzetük és megromlott egészségi állapotuk miatt hátrányos helyzetűek, elsősorban az egyedülélő idősek megsegítésére többfunkciós információs és tanácsadó szolgálatot működtetünk.

Az egészség megőrzése érdekében életmód, életvezetési tanácsadással, valamint rekreációs és közösségfejlesztési programokkal is segítünk.

Az Alapítvány céljai elérése érdekében a partnerség jegyében együttműködik az önkormányzatokkal, cégekkel, intézményekkel, jótékonysági közösségekkel és más civil szervezetekkel.